Изплатени са заплатите на служителите в Български пощи. В това увери

...
Изплатени са заплатите на служителите в Български пощи. В това увери
Коментари Харесай

Изплатени са заплатите в „Български пощи“

Изплатени са заплатите на чиновниците в " Български пощи ". В това увери вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова по време на парламентарния надзор в Народното събрание.

" Български пощи " е главен приоритет на ръководството. Над 68 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност са планувани за рационализация и цифрова промяна, а 25 млн. лева за възобновяване на пощенските станции.

Тя е заварила " Български пощи " в трагично положение, настрана на това институцията рядко е била споменавана рядко в Народното събрание по време на всички мандати на ГЕРБ.  " Български пощи " не са били включени в листата със стратегически обекти, не е упражняван никакъв надзор и не е оказвана никаква поддръжка.

Констатацията на трите одита на " Български пощи " -,дефицити на модерни механически средства на осведомителните системи - съществуване на 2 600 работни станции с стар хардуер.

Към момента продължава инспекцията на АДФИ в " Български пощи ", като отчетът би трябвало да е подготвен през месец юни. Константинова ще сезира съответните органи да създадат дължимото, с цел да може отговорните лица за положението на " Български пощи " да понесат своята отговорност. Константинова е сезирала Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, отдела по " Киберсигурност " в ГДБОП и Икономическа полиция да упражнят съответните пълномощия по своята компетентност.

По отношение на изплащането на пенсиите в " Български пощи " Константинова съобщи, че пенсиите се изплащат на хартия по лист на Национален осигурителен институт. 100% от пенсионерите са получили великденските добавки и пенсиите. Тя прикани депутатите да извикат някого от ГДБОП, с цел да изясни за хакерската офанзива в " Български пощи ". Криптовирусът е бил ориентиран по този начин, че да визира всички страни без Русия и другите от някогашната руска република, посочи Калина Константинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР